Magi kommer inifrån, när du släpper taget
Din fokus - Din styrka - Här hittar du dit..
Bakom alla mönster och hinder hittar du dig själv och din fantasifulla musikalitét
Vem du än är så är du välkommen att möta dig själv på lektionerna

Referenser - Sångare

Eva Jumatate - Finalist Talang 2019 & Musikal artist (huvudroll i Matilda, Malmö)


Jag kommer ihåg mina lektioner med Ingvar! Dessa gav mig ännu mer självförtroende och ännu bättre sångteknik. Jag provade nya övningar och fick använda hela min kropp för att få fram rena toner. Jag kom upp i väldigt höga toner som jag har aldrig vågat testa innan. Det bästa var att jag behövde inte härma läraren utan jag fick hjälp med att upptäcka mig själv och min röst. Ingvar hjälpte mig att tro på mig själv och våga ännu mer! 

Men jag tänker fortsätta besöka Ingvar då jag vill sjunga ännu svårare låtar. "/ Eva Jumatate


Se och lyssna på Eva här

Ellen Pedersen - Frilansande artist & sångpedagog


Det var efter ca ett halvårs inre energijobb med mycket yoga som jag upptäckte att min röst hade förändrats. Jag ville förstå mer av det, med fokus på sången, och hittade Ingvar! En lektion av honom är som en storstädning av det inre, och speglas direkt i rösten! Från att vara liten och tunn, något osäker, är den idag varm, fyllig, med mycket mer säkerhet, kraft och massa. Att verkligen lära sig att vara närvarande med sig själv och lyssna på sin kropp, det öppnade upp dörrar som jag inte visste fanns! En kraft i min röst som tagit mig själv till gåshud och tårar. Kraften finns verkligen i lugnet! Idag känner jag verkligen mig själv när jag sjunger och jag njuter så av min röst! Och det bästa är att det speglar sig i alla delar av mitt liv! Tusen tack Ingvar för allt du gjort och fortfarande gör!


Lyssna på Ellen här

Natalie Chamli - Frilansande Showartist bl.a Garbos på Gran Canaria


Ingvar är idag en stor del till att jag är självsäker på scen. Han har fått mig till att utmana mig själv och komma fram till vad som är speciellt för just mig och min röst. Det som gör Ingvar unik är att du verkligen får känslan av att han ser dig, bryr sig om och lyssnar på dig. Ingvar som sångpedagog har för mig betytt trygghet, inspiration, glädje och framförallt ett brinnande engagemang.

Jag tycker därför att fler borde få ta del av hans undervisning.

Se klipp med Natalie härRikard ”Rille” Larsson (aktiv sångare i en rad band från 1983-2001, samt från 2006-nutid)

 

Efter ett 20 års långt uppehåll från att skola rösten bestämde jag mig då äntligen, (när jag såg hur bra min dotter mådde av att sjunga) för att ta upp skolningen av min röst igen på allvar.  Jag har varit aktiv som sångare men något har saknats.

 

Den ”luckan” har nu Ingvar fyllt med råge och detta har gjort att jag väldigt snabbt har börjat att utvecklas igen. Ingvar är en enastående duktig sångpedagog och lär ut sång på ett fantastiskt tydligt och pedagogiskt sätt.

 

Efter de 4:a första lektionerna hade Ingvar lyckas få mig att komma över en halv oktav högre,samt 3 toner från en hel oktav lägre. Detta med tekniker jag inte ens visste om att de fanns och att de hade en sådan stark positiv inverkan på utvecklingen av min sång.

 

Nu har jag tagit 6 lektioner och jag känner varje gång, att Ingvar lyckas med att locka fram det som finns där dolt i kroppen. Jag är helt otroligt glad över att jag äntligen tog detta steg med att återuppta min sångskolning. Ett jätte tack till dig Ingvar, som åter ger mig chansen att hålla på med det jag tycker bäst om att göra i livet och på en väldigt hög och professionell nivå. ”Detta är på riktigt gott folk!” ;)

 

Ellinor Fornell


Tack vare Ingvar kan jag stolt säga orden ”jag är en sångerska” och jag vågar tro på det!


Ingvar har visat mig tekniker som gett min röst fantastiska möjligheter att utvecklas och jag kan idag ta toner som jag aldrig trodde att jag skulle klara av.


När jag ser ett hinder visar han en brygga. Jag blir alltid glad och inspirerad efter en lektion hos Ingvar, varje gång ger han en ny pusselbit att lägga på plats i mitt 1000 bitars pussel. Han bryr sig verkligen om sina elever och jag känner mig viktig trots att han haft andra elever samma dag.


Hos Ingvar får man en terapeut, en sångpedagog och en vän. Han är grym!


Julia Ingvarsson (Wallmans salonger)


Jag hade aldrig kunnat tro att jag redan efter 1 sånglektion med Ingvar skulle kunna märka hur min röst förändrades. Hans sätt att se varje enskild person han undervisar är unik och även hans förmåga att fånga dig som individ. Jag gillar hur Ingvar undervisar då han är väldigt konkret i sitt sätt att jobba med rösten och att man snabbt märker tydliga resultat! Man känner sig otroligt trygg i hans händer. Se klipp med Julia 

Websida:  www.juliaingvarsson.com


Erik Nielsen


Ingvar har fått mig att förstå att rösten är ett helt instrumen och att teknik inte ska vara svårt och komplicerat. Efter att ha arbetat kontinuerligt med Ingvar under en tid, har jag så mycket bättre kontroll på min röst och sjunger med en lätthet jag inte kunde tidigare. Jag har lärt mig att rösten i princip alltid går att få i bra form, även de dagarna det börjar tungt. Jag har genom att utvecklas sågmässigt våga mig på tonarter och låtar jag inte vågade sjunga innan. Exempelvis gjorde jag musikal för första gången , som Peter Pan i musikalen Peter Pan, i vilken det finns en del teknikska svårigheter. Utan Ingvar och mitt arbete med min röst tror jag inte den resan varit möjlig. Jag är evigt tacksam att Ingvar trott och fortsätter tro på mig och min röst. Vill man så kan man, så länge man har rätt verktyg att ta sig dig.

Musikvideo med Erik


Emma Essinger


Ingvar har betytt oerhört mycket för mig. Många nya dörrar har öppnats och jag ser inte längre några mål som inte går att nå. Jag kan inte räkna all de gånger jag flugit ut från Ingvars studio, i värsta grymma glädjeruset, med massor av ny luft under vingarna..

Websida: www.emmaessinger.com

Zaras Kronwall/Sigfridssons Berättelse


Här presenterar vi en kort uppföljning av Zara Kronwall/Sigfridsson

som fick problem med sin röst.

Tillsammans gjorde vi en analys av problemet och satte igång med

just de träningsmomenten som Zara behövde för att hitta tillbaka till

sin fina sångröst.


Ingvar: Vad du upplevde för problem med din sång innan vi

började träna.?

Zara: Jag upplevde att jag var väldigt spänd i halsen, att jag

tappat min höjd och att andningen satt i halsen nästan.


Ingvar: Berätta kort när du första gången kände att du var

på väg tillbaka till en bättre röst igen.


Zara: Ganska snabbt ändå. Efter ca tredje lektionen förstod

jag mitt problem och kunde förstår hur jag skulle jobba med det.Ingvar: Ungefär hur många lektioner vi behövde tills du började

känna dig hyfsat trygg i rösten igen?


Zara: 4 ungefär, plus övning hemma


Ingvar:  Berätta om du utvecklat nya sidor, typ om du vågar

ge dig på låtar, musikstilar du inte vågade tidigare?


Zara: JA! Jag är inte rädd för att ge mig på lite svårare låtar

med höga höjder. För jag vet nu att jag klarar det om jag

använder rätt teknik.


Ingvar:  Berätta lite kort hur du upplever lektionerna.

Typ om det är enkelt eller svårt att förstå, om det är kräver

mycket koncentration, energi eller vad det nu kan vara.


Zara: Ingvar, du är en fantastik lugn och trygg människa.

Det hjälper när man ska "blotta" något så personligt som

sin röst. Du förklarar pedagogiskt, så man förstår.

Du pushar framåt och visar och ger creed! Du visar även när

man gör fel, vilket är ett måste om man vill framåt. I bland när

det blir mycket info, kan jag bli låst och endast tänka teknik

och på så vis låser sig allt. Men då brukar du reda ut det


youtubeklipp med Zara 

Bild Amanda Sigfridsson

Referenser - Frigörande terapi

Desireé Noaksson


Bakgrund: Innan hypnosen hade jag ett extremt sockerberoende. Jag i stort sett såg socker som ett måste i vardagen. Fick jag inget socker i mig kunde jag uppleva huvudvärk och lätt yrsel. Jag kände ett typ av abstinens om jag var utan det. Jag testade en gång tidigare att bara sluta, i samband med en diet där man inte fick äta det. Då fick jag bara efter någon vecka huvudvärk, skakningar och svettningar. Jag upplevde att jag ständigt luktade illa. När jag sen föll tillbaka i mitt sockerberoende vågade jag inte ge mig på att sluta igen med tanke på abstinensen jag fick.

När jag fick höra om hypnos och hur det har hjälpt folk tidigare kände jag att det helt klart var värt ett försök. Jag var helt enkelt trött på att gömma godispapper i bilen och gå o smygäta för att folk inte ska inse att jag åt på tok för mycket socker.


Efter hypnosen känner jag mig betydligt tryggare i mig själv, jag känner inte längre att jag ser socker som ett måste och ett begär. Jag ser det mer som att det ibland kan vara gott men att jag helst av allt låter bli. Jag blir liksom lyckligare dem gångerna jag tackar nej till det än vad sockerkicken tidigare gett mig. Sockret smakar konstigt nog annorlunda nu.

Under hypnosen överraskades jag av hur långt in i mig själv det gick att gräva. Jag brukar vara svår att komma åt på djupet men på nåt sätt var jag så långt iväg i min avslappning att det kändes tryggt att öppna upp.


Anders Stömstedt

 

Detta med hypnos har jag aldrig provat innan.  Jag utsätts oftast för mycket hög stress. Har man då scen-skräck som jag har så försöker man på alla sätt att få sin vardag att fungera. När jag har möten med kunder och personal så har jag varit rätt stressad när jag skall prata i stor grupp.

 

Efter att jag hade genomgått hypnosen hos dig ingvar så är jag mycket lungare mer självsäker och ger nya signaler till mina anställda och kunder. Mina svettningar som kom direkt när jag kände att alla hade focus på mig har helt slutat. Så för min del har detta hjälpt mig och jag hoppas att detta kan hjälpa andra som är i samma sits som mig.

 

Under hypnosen upplevde jag en avslappning som var riktigt djup och kvällen efter upplevde jag ett lugn jag inte minns att jag upplevt tidigare.

Ingela Fors Föreläsare & utbildare

 

"Jag blir alltid så fascinerad över hur vi kan kommunicera och stödja vår kropp och dess uttryck. Att så även kommunicera med våra minnen som ligger dolt i det undermedvetna. Dolt i den mening att jag själv inte är medveten om påverkan.

 

 Mina möten med Ingvar har belyst detta och där vi med hans trygga ledning besökt de minnen som påverkar min kreativitet i mitt framförande i olika sammanhang. Jag kände mig helt enkelt begränsad när jag tog kontakt. En begränsning som idag ersatts av en ny upplevelse av frihet...kreativiteten har fått ett tillåtande utrymme vilket jag längtat efter och även upplevde direkt i en av de föreläsningar jag höll strax efter ett av våra möten.

 

Jag rekommenderar Dig varmt att möta Ingvar. Ingvars genuina och kunniga förhållningssätt gör att du är i goda händer och gör tillmötes en härlig utveckling".

 

Jens Brorman


Bakgrund: Har så länge jag kan minnas haft problem med en inre stress och mått dåligt över att inte kunna kontrollera detta bättre.  P.g.a tidigare motgånger och en lång historia av mobbning i skolbänken har jag dessutom känt mig obekväm då jag vistats i vissa miljöer samt hamnat i jobbiga situationer.


Innan hypnosen:

Med stora förhoppningar, och inget att förlora, tog jag chansen att låta Ingvar hypnotisera mig.


Var aldrig skeptisk, då jag vet Ingvar är duktig. Han har redan hjälpt mig utveckla min röst enormt genom röstcoachning, som till stor del innefattar meditation och avslappningsövningar.


Under hypnosen: Det var inga som helst problem att slappna av; lyssnade lugnt till Ingvars röst och anvisningar och kände mig avslappnad timmen igenom (eller hur lång tid det tog. Hade ingen tidsuppfattning).


Någonstans i mitten kände jag likt en spänning som vandrade från mitten av ryggraden upp till nacken, där den fastnade ett kortare tag, för att sedan efterföljas av en tillfredsställande rysning. Låter otroligt, men kände det som en tung sten, fylld av problematik som avlägsnade sig från min kropp och själ.

Efteråt var jag trött, men lugn och glad resten av dagen.


Efter hypnosen: Jag blev inte förvånad över att hypnossessionen hjälpte mig, däremot förvånad över hur pass mycket den hjälpte mig!


Jag känner mig mer bekväm i de situationer, o vistas i de miljöer, där jag tidigare känt mig obekväm och/eller stressad. Självkänslan och självförtroenden har fått en naturlig boost.

Stressen är mer hanterbar och det har till och med blivit enklare att andas. Jag duger som jag är och det är härligt att leva! Tack Ingvar

Suzzies berättelse


Jag fick möjlighet att testa hypnos hos Ingvar vid ett par tillfällen.


Vid det första hypnos- tillfället" kom jag tillbaka" till fosterstadiet.

Kände mig nedåtböjd och klämd i halsen.

Så småningom rätade min hals på sig spontant och i samma ögonblick förstod jag att det jag kännt var min mammas känslor; så som hon antagligen hade känt  sig då.

 

Vi har inte haft någon nära kontakt; men när jag kände och förstod detta kunde jag känna kärlek till min mamma. Vi har fått lite bättre kontakt efter detta och känner en större förståelse och kärlek till henne 😊🤗


Gång 2.  Jag kände att jag direkt" kom i kontakt med problemet".

Såg att det fanns ett mönster( vilket inte är obekant för mig) genom alla livstider; där" problemet"började.

Ett mönster som jag sedan burit med mig och som jag nu gärna släpper och " lämnar bort".

I mitt fall har terapi-tillfällena inneburit att jag fått bättre självkänsla. Den är fortfarande något" knackig"; men den blir bättre.

Tack

Freja Lindqvist


Jag hade länge haft en önskan om att kunna åka tåg ensam och kunna gå på gymmet. Det har varit omöjligt då jag har haft svårt för lite stökiga miljöer med mycket folk. Ingvar gjorde en hypnos och "omprogrammering" på detta.

Så här blev resultatet.


Åkte tåg till Lund i fredags och fixade det helt själv. Har även börjat gymma och det går oxå hur bra som helst, befriande!

Hypnotiseras med scenskräck

Cathryn HumphreysHur upplever jag min sångskräck?

Det jag kallar för sångskräck är inte endast sångskräck utan gäller generell skräck och en känsla av skam inför att använda min röst inför stora grupper. Att gå på arbetsintervjuer och artikulera mig har jag inga problem med, men att sjunga, hålla tal, redovisningar inför grupper där ordet är mitt har jag svårt för. Jag upplever illamående, svettningar, tänker katastroftankar i relation till att publiken eller de som lyssnar inte ska förstå vad jag säger. Fruktan över att de tydligt ska höra att något är fel, som tillexempel ett tonläge är intensiv. Alla dessa tankar gör att jag vill fly situationen och helst inte finna mig i den. Problemet är att jag tycker det är kul att sjunga, ta del av större diskussioner och generellt använda min röst. Där av är det inte hållbart att ständigt känna denna skräck för något jag finner så kul. Förmodligen även därför skräcken även är närvarande, för att jag lägger ett stort värde i kunna använda min röst i all olika situationer och format. 


Hur upplevde jag hypnosen?


Under hypnosen kände jag mig djupt avslappnad men samtidigt väldigt närvarande, lite som i en REM sömn där jag kunde vara med och styra men samtidigt mottaglig för intryck. Jag blev under hypnosen ombedd till att ta mig till minnen som jag haft där jag kommit i kontakt med denna skräck jag ovan talar om. Jag togs till tre olika minnen, varv två av dem som jag tydligt minns och skulle när som helst kunna berätta om, men skulle aldrig riktigt talat om dem i relation till skräck. Där och då var det uppenbart hur tydligt dom hängde ihop men att gå in i minnena med den förståelsen eller insikten har inte varit tillgängligt förr. Där och då fick jag tillgång till att se skräckens närvaro i minnet och se situationen med klarare ögon. Efterintellektualisera minnet och lossa på onödiga spänningar kring händelsen. 


I mina minnen kom jag i kontakt med en audition situation där jag kände mig dålig samt ett minne från skollektion där jag betts läsa högt. Jag har alltid läst långsamt på grund av min dyslexi och känt skäm över att jag inte kunnat läsa snabbare, tydligare eller bättre än vad jag kunnat. Jag fick möjlighet att genom efterintellektualiseringen befria mitt lilla jag i dessa minnen från skam och istället hålla om henne och värdera henne för vad hon gjorde där och då.  I ett av minna fick jag tydligt klart för mig att skräcken och skammen som jag kände inte var mitt fel. Jag hade placerats i en situation jag inte var redo för och fått krav ställde på mig som jag inte kunde nå upp till.


Tankar efter Hypnosen?


Efter hypnosen har jag näst intill varje dag lyssnat på den 10 min inspelningen från hypnosen för att stärka mig i processen. Veckan efter Hypnosen kände jag en intensiv skam och skräck under en sångrepetition. Känslan var intensiv men jag upplevde att den inte var nutida, jag förstod att den kommit som en bomb från mina minnen och var gamla känslor. Det var en underlig känsla men samtidigt väldigt skönt, någonting släppte, som gammalt skrot som flytit upp till ytan för att sedan plockas bort. Efter den händelsen har jag endast varit nervös och känt nerver kring att prestera men skammen eller skräcken har ej varit närvarande.


Jag blev lite extra nervös när jag skulle sjunga inför publik under en föreställningen men då slog tanken mig ..” jag har redan gjort jobbet, jag står redan här, Jag är redan stolt”. Att ha tillgång till att tala till sig själv på det viset kändes väldigt priviligierat men samtidigt också välförtjänt. Där och då på scenen var det inte så mycket arbete kvar att göra utöver att sjunga, fanns bara den roliga delen kvar.  

Jag upplever att via hypnosens tankesätt  har jag lärt mig att vidga perspektiv på hur mina minnen påverkar mig. Har på egen hand efter hypnosen studerat fler minnen i relation till båda skam och skräck men även glädje och kärlek. Via liknande tankebanor har jag på ett mer holistiskt vis studerat mina minnen och upplevelser för att slutligen i mitt nutida jag kunna behärska och sortera känslor på ett tydligare vis. Gammalt som nytt, nytt som gammalt.